Din Frelser, 20×20 cm

800 kr.

Jesus Kristus, Guds søn, frelser

Multimedie ikon, 20 cm x 20 cm x 2 cm

Ikoner kaldes vinduer til himlen.
Se beskrivelsen længere nede 🔻

På lager

Beskrivelse

Fisken er ét af de ældste kristne symboler.

De tidlige kristne samfund blev ofte udsat for forfølgelse, og derfor måtte de vælge et symbol, som ikke vakte for meget opmærksomhed, som kendetegn overfor hinanden. Valget faldt på fisken, der kunne dannes af to buede linjer, som mødes i den ene ende og krydser i den anden. Men tegningens enkelthed var ikke den eneste grund til symbolet.

  • Det oldgræske ord for fisk er ichtys (ιχθυς), der består af bogstaverne iota, chi, theta, ypsilon og sigma. Det er også begyndelsesbogstaverne i den græske sætning Iésous (Ἰησοῦς) Christos (Χριστός) Theou (Θεου) (h)Uios (Υἱός) Sótér (σωτήρ).
    Det vil sige: ”Jesus Kristus, Guds Søn, Frelser.”

Her er fisken lagt ind i en triptykon, det vil sige en tredelt ikon.
Midterfeltet er sort og bærer bogstaverne INRI. Det står for Ieses af Nazereth Rex (konge) over Iøderne.
Mens jeg havde min 30-dages retræte i England, begyndt det sidst I dog at flyde sammen med den engelske kontekst, så jeg pludselig læste det som I, dvs mig. Og så stod der pludselig: Jesus af Nazareth, min konge.

Under indskriften ses korset og under korset fisken.

Sidefløjene består af slagmetal ætset med eddike. Hvor der er hvidt, er metallet helt ætset væg, og hvor der er gyldent, er det stadig tilbage. De blå og turkise felter opstår, når processen stoppes midt i ætsningen.
Desuden anes der også en fisk i både venstre og højre side. Der er altså tre fisk i alt – kristenhedens hellige tal, som går i gen i mange sammenhænge. Kristus opstod på det tredje dag, ligesom vi tror på en treenig Gud: Fader søn og Helligånd.

Her kan du se en anden ikon med tre små fisk.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Din Frelser, 20×20 cm”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *