Tre små fisk, 20×20 cm

800 DKK

Encausticart på plade
20 cm x 20 cm x 2 cm

Se beskrivelse længere nede 🔻

På lager

Beskrivelse

Ikoner kaldes vinduer til Himlen.
‘Tre små fisk’ er for mig et kig ind i Paradisets have.
Ifølge Bibelens første skabelsesberetning sagde Gud den femte dag: »Vandet skal vrimle med levende væsener, og fugle skal flyve over jorden oppe under himmelhvælvingen!« Og det skete; Gud skabte de store havdyr og alle slags levende væsener, der rører sig og vrimler i vandet, og alle slags vingede fugle. Gud så, at det var godt. Og Gud velsignede dem og sagde: »Bliv frugtbare og talrige, og opfyld vandet i havene! (1. Mos 1,20-22)

Men det er ikke kun et kig ind i Paradisets have, det er også et kig ud over alle have – ikke mindst mit elskede Vesterhav, og det ikke mindre elskede Atlanterhav, hvor jeg opholder mig om vinteren.

Vand er livgivende. At kaste sig i havet er som at kaste sig i Guds favn.
Desuden er fisken et af de ældste kristne symboler.

Havet er udført i encaustic. Det er en flere tusindeår gammel maleteknik, hvor der males med indfarvet bivoks, som smeltes på et strygejern. Jeg har her valgt voks i hvide, blå og sølvfarvede nuancer.Over de tre små fisk svæver den livgivende sol på en sort baggrund.

Over de tre små fisk ses den livgivende sol som symbol for ham, der sagde: »Jeg er verdens lys. Den der følger mig skal aldrig vandre i mørket men have livets lys.« (Joh 8:12)

Se her en anden encaustic ikon: Hvorfor er I bange?

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Tre små fisk, 20×20 cm”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *