Hvorfor er du bange? 20×20 cm

800 kr.

Encausticart på plade
20 cm x 20 cm x 2 cm

Se beskrivelsen længere nede 🔻

 

Ikke på lager

Beskrivelse

Med ikonen ‘Hvorfor er du bange’, refererer jeg til stormen på søen, hvor disciplene midt om natten sad i den synkefærdige jolle, som blev kastet hid og did i stormvejret, mens Jesus lå bag i båden og sov. Da de rædselsslagne disciple  vækker ham, spørger han: “Hvorfor er i bange?” (Matt 8:23-27)

For os at se havde disciplene grund til at være bange. Det har du også af og til. Der findes så mange slags stormvejr, der kan ramme os. Men det er så evangeliet, at du behøver ikke at være bange. Jesus er også med i din båd, og han lader dig ikke gå under.

‘Hvorfor er du bange’ er udført som en triptykon. Sidefelterne er udført som encaustic. Det er en flere tusindeår gammel maleteknik, hvor der males med indfarvet bivoks, som smeltes på et strygejern. Jeg har her valgt voks i forskellige blå nuancer for at minde om det oprørte hav. Men samtidig er det også himlens farver. Det lysende blå danner dermed kontrast til det mørke midterfelt, hvor angsten står som en stolpe ned igennem det blå. Nederst i feltet ser du en gylden båd, hvor korset er rejst som mast, hvorved båden ligger helt stille på bølgerne, og ovenover svæver Ånden i skikkelse af en sølvfarvet due.

En ikon er en fin gave både til barnedåb og konfirmation – eller til dig selv.
En engel kunne være en anden mulighed.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Hvorfor er du bange? 20×20 cm”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *