– om mine priser

Fødsels ikon
Jesus var født – igen

Når vi tæller penge, går vi glip at det, der virkelig tæller

Penge har en stor magt både i samfundet og i det enkelte menneskes liv. Jeg tror, de har en alt for stor magt, og det er et ønske for mig at gøre op med den magt. Penge , eller rettere det at bede om penge, kan gøre mig helt utilpas. Og derfor har jeg meget svært ved at sætte priser på min kunst.

Min første handel

Da jeg var 7 år, var jeg med skolen på udflugt til Ludvigslyst. Vi legede to mand frem for en enke, vi bankede bøf og sparkede til dåse.

Midt på pladsen var der en kiosk med is og souvenirs. Det meste af eftermiddagen, mens de andre legede, stod jeg med næsen trykket mod kioskens ruder. Jeg syntes, jeg skulle have noget med hjem fra udflugten. En gave til min mor. Men hvad? Skulle det være den lille hund med hængeøre eller teskeen med vindmøllen? Det blev et askebæger. Hjertet hoppede i halsen på mig, da jeg bad om det. Og så lagde jeg min to varme énkroner på på disken. Damen tog askebægeret, svøbte et stykke silkepapir omkring og ragte det til mig. Mit hjerte sad oppe i halsen, da jeg vendte mig om, og mine knæ var som gele. Jeg var nu et askebæger rigere og to kroner fattigere. Og jeg brød mig ikke om det.


Jeg bryder mig ikke m det

Og sådan har jeg det stadig.
Jeg bryder mig ikke om at bruge penge, og jeg bryder mig ikke om at bede om penge.
Hver gang jeg bliver spurgt, hvad et maleri eller andet af min kunst koster, kunne jeg krybe i et musehul.

Det er svært for mig at sætte pris på min kunst. Ligesom det også er en stor udfordring at sætte pris på mine samtaler.

Og hvor vil jeg så hen med alt dette? Jeg vil fortælle, at jeg ikke tror, værdi kan måles i kroner og øre. Nogle har mange penge imellem hænderne, andre har få.

Vejledende priser

Derfor er alle priser her vejledende priser. Det betyder, at du kan tilbyde lige præcis det, som det billede, du har forelsket dig i, er værd for dig i forhold til din økonomiske situation.
Måske vil du således gerne betale mere end den vejledende pris, måske er du nødt til at betale mindre.

Så hvis du bliver betaget af noget her på siden, så lyt til dit hjerte og send mig en besked med, hvad DU ønsker at betale, hvorfor – og hvordan.
Så finder vi nok ud af det.

Hjertelig hilsen
Inge Merete Gross