– om mig

Min far var farvehandler, og jeg har farveglæden i blodet, ikke mindst glæden over Guds farver i naturen omkring, himlen, havet…

Da jeg blev 12 år, forærede min far mig en lille, fin og smidig spartel. Den sætter stadigt sit aftryk på de fleste af mine malerier. Derimod bruger jeg kun sjældent pensel. Jeg er ligesom tættere på processen, når jeg bruger fingrene

Spartlen var anledningen til, at farvekridtene blev udskiftet med oliefarver.

Senere er akryl – og vand – blevet mit foretrukne malemiddel.

Da jeg malede med olie, så jeg altid et billede for mit indre øje, jeg havde en idé, og så gik jeg i gang. Men ofte levede det, der kom på lærredet, ikke op til min forventning. Efter mange års kamp gav jeg så en dag slip på forventningerne. Jeg gav slip på kontrollen.

Det skete på et kursus, som kun varede en aften og en formiddag, hos Helle Louise Kierkegaard. Det var også her vandet fik sin store betydning i mit maleri. Hvad enten du kaster dig ud i bølgerne, eller du sprøjter dit maleri til med vand, så må du give slip. Der er en urkraft i vandet. “I begyndelsen var alting tomhed og øde; men Guds Ånd svævede over vandene” (!. Mos 1,1)

Siden den dag, aner jeg aldrig, hvor det vil ende, når jeg begynder på et maleri. Jeg leger, går på opdagelse, på eventyr – og pjasker vand på, så det løber helt ud af kontrol.

Så standser jeg op, ser på det. Og ligesom der som regel dukker et eller andet frem, når du kigger på skyer, sådan dukker der også noget op her. Og så går vi i dialog. Og den dialog fortsætter, indtil min sjæl kan spejle sig i billedet.

Hvor længe varer det, blir jeg ofte spurgt?
Det kan vare 100 år…

Derfor maler jeg heller aldrig på bestilling. Når ikke jeg selv kan bestemme over mine malerier, hvordan skal jeg så kunne lade andre gøre det?

Det handler om at give slip. At tage imod – og lade underet ske .Og det sker ikke på kommando!”

I mange år har jeg været præst. Men min præstegår og kirkerne var hårdt angrebet af skimmelsvamp. Jeg blev syg og måtte give op. Og netop, da jeg gav op, da jeg opgav kontrollen, spirede mit nye liv som billedkunstner frem.

Udover kunst, tilbyder jeg også  samtaler, åndelig vejledning, stresshåndtering, retræter m.v. på imgross.dk