Glimt af

9,900 DKK

Incl moms
Akryl på lærred, 80 x 100 x 4 cm
Kan leveres til døen i Storkøbenhavn for 100 kr.

Du finder et udsnit af dette maleri på coveret til min bogGlimt af Gud

Se beskrivelsen længere nede…

 

Kategori:

Beskrivelse

Dette maleri er brugt til coveret på min bog Glimt af Gud:

Du får her lige et klip fra indledningen:

Når min mand og jeg går tur i Tivoli, får han et glimt af mange skuespillere, politikere, sportsstjerner, gamle naboer osv. Jeg opdager ingenting. Ikke før han peger dem ud for mig. Jeg er totalt blind for den slags. Derimod er det som regel mig, der får et glimt af påfuglen oppe i træet, fiskehejren i vandkanten og guldsmedene, der danser hen over søen. Vi følges ad; men det er forskelligt, hvad vi ser. Det er individuelt, hvad der berører os.

Tilsvarende er det også forskelligt, hvordan vi bemærker og lader os berøre af Gud. Selv var jeg næsten 50 år gammel, før det gik op for mig, at Gud overhovedet giver sig til kende for os. Jeg troede, at det med Gud var noget, der blot foregik i tankerne. Men mens vi mennesker gerne flygter ind i abstraktioner, er Gud i virkeligheden meget konkret. At han valgte selv at blive menneske, er et næsten skræmmende eksempel på dette. Det er meget lettere for os at acceptere en abstrakt, fjern og på denne måde nærmest uvedkommende Gud, end en Gud, der har manifesteret sig i kød og blod, der blev som os – for at få os i tale og vise os, hvordan Gud i virkeligheden er. 

Vi mennesker har en skæbnesvanger tendens til at forvandle det konkrete til abstrakte ideologier. Men virkeligheden er aldrig abstrakt. Og Gud er meget mere end en luftig tanke. Gud er virkelig og giver sig til virkeligt til kende – i glimt. Spørgsmålet er kun, om vi opdager det?

Inge Merete Gross

Her kan du se en helt anden type engel

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Glimt af”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *